Miten opin pelaamaan pasianssia?

Pasianssit ovat hyvä vaihtoehto, kun haluaisit pelata, mutta pelikaveri puuttuu. Näiden pelien hyvä puoli on se, että niitä voi pelata yksinkin samalla itsensä haastaen. Erilaisia pasiansseja löytyy lukuisia määriä. Esittelemme tällä sivulla niistä muutamia. Samalla kerromme, mistä kannattaa lähteä liikkeelle, jos haluat oppia pelaamaan pasiansseja.

Jos pasianssien salat kiinnostavat, hanki laadukas pasianssikirja

Jos haluat oppia pelaamaan erilaisia pasiansseja, kannattaa hankkia laadukas pasianssikirja, josta löytyy ohjeet useampaan erilaiseen peliin. Kirjaa ei välttämättä tarvitse hankkia omaksi, koska myös kirjastosta löytyy kattava määrä erilaisia laadukkaita pasianssikirjoja.

Kokeile netistä löytyviä pasianssiohjelmia

Netistä löytyy myös hyviä pasianssiohjelmia, joiden kautta voi pelata satoja erilaisia pasiansseja. Ohjelmien asentaminen on melko helppoa eli aloittamaan pääsee, vaikka ei olisikaan tekniikan ihmelapsi. Jos kotoasi löytyy nettiyhteys sekä laite, jolla voit sitä käyttää, et tarvitse edes korttipakkaa voidaksesi rentoutua pasianssia pelaten. Myös omalta koneelta saattaa löytyä valmiina joitakin pasianssipelejä, joista kannattaa aloittaa, jos pasianssien pelaaminen kiinnostaa.

Millainen peli on Pyhä luku eli Seitsemän?

Pyhäksi luvuksi tai Seitsemäksi kutsuttu pasianssi on yksinkertainen pasianssi, joka on suunniteltu ajanvietteeksi. Seitsemää ei saa läpi kovinkaan helposti, vaan pelaajan mahdollisuudet ovat melkoisen pienet. Tämä tuo peliin haastetta ja pelin voittaminen tuntuu tavallistakin hienommalta.

Pelissä käytetään korttipakkaa, joka sisältää 52 korttia. Kortit jaetaan siten, että ne ovat rivissä ja niiden kuvapuoli on päällä. Riviin jaetaan kortteja seitsemän kappaletta. Pelin tavoitteena on saada pöydältä pois kaikki muut kortit paitsi seiskat.

Kortteja 8-K voi siirtää niiden omille paikoille rivien yläpuolelle. Jokaista korttia on mahdollista siirtää vain yksi kappale. Umpipakkaa käytetään perusrivin täydentämiseen. Perusrivillä tulee siis aina olla seitsemän kappaletta kortteja. Kun kokonainen sarja on saatu kerättyä rivin yläpuolelle, voi sarjaan kuuluvat kortit ottaa pelistä pois. Kun näin on tehty, voi rivin yläpuolelle jälleen siirtää uusia kortteja. Korttipareja saa myös poistaa perusriviltä, jos niiden yhteissumma on 7. Tällöin 7-kortit saa ottaa riviltä pois, mutta niiden kuvapuolet tulee jättää näkyville. Myös kääntökortteja voidaan käyttää, ellei perusrivin seitsemästä kortista voida poistaa yhtään.

Miksi pasianssit kiehtovat?

Pasianssit ovat hyvää ajanvietettä, erityisesti tilanteissa, joissa olet yksin eikä mielekästä tekemistä ole oikein tarjolla. Tästä syystä pasianssit ovatkin suosittua tekemistä esimerkiksi mökillä. Mökki saattaa sijaita syrjässä, eikä siellä välttämättä ole iltaisin pimeän tultua juurikaan tekemistä. Tällöin onkin hyvä idea napata korttipakka mukaan. Pakka ei vie laukussa juuri lainkaan tilaa, mutta voi tarjota sitäkin enemmän tekemistä. Vaihtoehtoisesti voit toki napata mukaan myös tietokoneen, tabletin tai muun älylaitteen, jos suosit perinteisten korttien sijaan mieluummin erilaisia pasianssiohjelmia.

Pasianssien etu on se, ettei niiden pelaamiseen tarvita pelikaveria. Tämän ansiosta niitä voi pelata myös silloin, kun olet yksin. Eräs suurin syy pasianssien suosion taustalla on varmaankin niiden haastavuus. Jotkut pasianssit menevät nimittäin läpi huomattavan harvoin. Jos pelaaja sitten onnistuu saamaan pasianssin läpi, tuntuu saavutus tavallista paremmalta. Nämä korttipelit voivatkin koukuttaa yllättävän helposti. Moni pelaaja innostuu yrittämään pelin läpisaamista yhä uudelleen ja uudelleen.

Kokeile oman pasianssipelin luomista

Jos innostut pasiansseista oikein kunnolla tai jos tuntuu, ettei niiden suuresta valikoimasta oikein tunnu löytyvän mieleistä, voit aina kehittää ihan oman pasianssin. Näin viet pelaamisen aivan uudelle tasolle! Pelin kehittely on mielenkiintoista, mutta yllättävän haastavaa puuhaa. Jos onnistut tässä tehtävässä, voit olla itsestäsi syystäkin ylpeä!

Leave a Comment